Upload Image...

The story behind

Contact

Mijn naam is Wouter Nagtegaal en geluidstechniek stroomt door mijn aderen. Al ruim 30 jaar ben ik wereldwijd werkzaam in het geluidsvak. Van bijvoorbeeld op een festival in Budapest, tot op een concert in Haarlem, New York of Santiago de Chile. Sinds 2010 geef ik les aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam waar ik met toffe collega’s het vak geluidstechniek aan leuke, enthousiaste studenten geef. In 2023 ben ik een nieuw pad ingeslagen: Noise Floor Audio.

Wat doet Noise Floor Audio?

Noise Floor Audio is een nieuw bedrijf dat voornamelijk gericht is op microfoons en toebehoren. Bij NFA vind je uitsluitend microfoons van hoge kwaliteit. Wij zijn van mening dat een microfoon een bewuste keuze moet zijn, en dat deze voor lange tijd gebruikt moet kunnen worden zonder verlies van klank of functionaliteit. Dat betekent overigens niet dat alle microfoons duur zijn. Het doel is om voor elk budget een goede en duurzame optie te hebben. 

Het kiezen van een microfoon is te vergelijken met het kiezen van een instrument: het moet dé perfecte match zijn met degene die de microfoon gaat gebruiken. Bij NFA bestaat daarom de optie om op afspraak de verschillende microfoons te beluisteren met jouw eigen stem of instrument. Samen kunnen we dan beoordelen wat het beste aansluit op jouw muziekstijl en situatie. Of je de microfoon nu live, in een opnamestudio of opnameruimte thuis wil gaan gebruiken. 

Weet je al precies wat je zoekt?  Dan kan je ook direct in onze webwinkel jouw nieuwe favoriete microfoon bestellen!

Een andere activiteit van NFA is het geven van workshops.

Het aanschaffen van een microfoon is de eerste stap, maar hoe deze optimaal te gebruiken en weten hoe dit verlengstuk van een stem of instrument nou eigenlijk werkt is voor velen een stuk minder duidelijk. In de vorm van een workshop wordt jou geleerd hoe de microfoon precies functioneert en hoe je hem hoort te gebruiken. Binnen een dag leer je de ins en outs over microfoons en krijg je alle theoretische- en hands-on tools in handen om direct de opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Kijk voor meer info op deze pagina

Waarom Noise Floor Audio?
  • NFA beschikt over een zeer uitgebreide kennis op het gebied van geluidstechniek en microfoons. Met die kennis begeleiden we je zodat je tot een juiste en weloverwogen aanschaf kan komen.

  • Microfoons kunnen erg lang mee gaan, mits deze goed gemaakt zijn. Wij bieden uitsluitend kwalitatief hoge producten met een lange levensduur aan.

  • Middels het geven van workshops bieden we kennisoverdracht. Hierdoor leer je je het maximale resultaat uit jouw microfoons te halen.